Cibulajda nezahuštěná s krutony

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jana Stehlíková

Cibulajda nezahuštěná s krutony
Cibulajda nezahuštěná s krutony

reklama

Suroviny

4větší cibule žlutá
1větší cibule červená
1pórek
olej
pažitka
petrželka
kmín drcený
kmín celý
majoránka
zeleninový vývar (mrkev, celer, petržel)
eidam
rohlík na krutony
sůl
pepř

Postup

Dvě žluté cibule nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme koření a sůl, později přidáme další dvě žluté cibule a zpěníme, tím se nám první várka opeče dozlatova, a získáme tak dvě barvy. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájenou červenou cibuli, zelenou část pórku a vaříme do „matlavé“ konzistence. Na závěr dochutíme, pokud není polévka dost slaná. Můžeme ozdobit nastrouhaným sýrem. Krutony nabíráme z misky, aby nebyly rozmáčené.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!