Cibulajda nezahuštěná s krutony
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
4 | větší cibule žlutá |
1 | větší cibule červená |
1 | pórek |
olej | |
pažitka | |
petrželka | |
kmín drcený | |
kmín celý | |
majoránka | |
zeleninový vývar (mrkev, celer, petržel) | |
eidam | |
rohlík na krutony | |
sůl | |
pepř |
Postup
Dvě žluté cibule nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme koření a sůl, později přidáme další dvě žluté cibule a zpěníme, tím se nám první várka opeče dozlatova, a získáme tak dvě barvy. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájenou červenou cibuli, zelenou část pórku a vaříme do „matlavé“ konzistence. Na závěr dochutíme, pokud není polévka dost slaná. Můžeme ozdobit nastrouhaným sýrem. Krutony nabíráme z misky, aby nebyly rozmáčené.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací