Cibulové kroužky

Kateřina si hodně věřila. Chtěla, aby se u ní hosté dosyta a dobře najedli a začala se smaženými cibulovými kroužky. Jenže její největší rivalka, vegetariánka Nikoleta cibuli nesnáší…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Pavlíková

Cibulové kroužky
Cibulové kroužky

Suroviny

1-2velké bílé cibule
20plátků anglické slaniny
lžictekutého medu
4 lžícebarbecue omáčky
1 lžícesójové omáčky
1 lžičkavody
Reklama

Postup

Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na širší kolečka. Jednotlivé́ kroužky od sebe oddělíme tak, aby vždy zůstaly dva u sebe a dohromady jich bylo dvacet. V misce smíchejte suroviny na dip a kroužky v něm omočte ze všech stran. Pak kroužky obtočte anglickou slaninou kolem dokola. Konec slaniny zajistěte párátkem. Takto připravené kroužky potřete dipem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut, potom otočte a pečte z druhé strany ještě 15–20 minut, dokud není slanina křupavá a cibule uvnitř měkká. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Další kroužky můžeme obalit v těstíčku.

Reklama
Reklama