Čierno – biele súostrovie

Celkem zajímavé je, že právě Nikoleta se pokusila o pečený dezert – byl z kokosu a kakaa a prý hodně hutný.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Nikoleta Vujisicová

Čierno – biele súostrovie
Čierno – biele súostrovie

Suroviny

Na korpus
150 gmandlí
75 gkokosu
2 lžícekakaa
40 gkokosového oleje
2vejce
Kokosová vrstva
150 gmletý kokos
250-300 gkokosové mléko
40 gkokosový olej
vanilka
Čokoládová vrstva
150 gčokoláda
1 lžícekokosový olej
Reklama

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 150°C. Z mandlí, kokosu a kakaa vytvoříme jemnou moučku, poté přidáme vejce a olej. Vlijeme na plech a pečeme, poté necháme vychladnout.
  2. Kokos, mléko, olej a vanilku dáme do hrnce a zahřejeme na střední teplotu. Až se hmota spojí, rozetřeme ji na vychladlý korpus a dáme na hodinu do mrazáku.
  3. Nakonec necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu a poté přidáme lžíci kokosového oleje. Necháme deset minut vychladit a touto polevou polejeme koláč – začínáme od středu.
Reklama
Reklama