Cikánská pečeně s knedlíkem

Ondřej miluje vepřové, bohužel do knedlíku zapomněl přidat kypřicí prášek.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ondřej Fical

Cikánská pečeně s knedlíkem
Cikánská pečeně s knedlíkem

reklama

Suroviny

1,5 kgvepřové krkovice vcelku
rajský protlak
špek
rajčata
paprika
1-2cibule
pepř
Rychlý houskový knedlík
hrubá mouka
1/2 lmléko/voda
1 lžičkasůl
1vejce
prášek do pečiva
2rohlíky/housky

Postup

  1. Krkovici vcelku prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a zatáhneme ze všech stran. Poté dáme do pekáče spolu s cibulí, paprikou a rajčaty, podlijeme vývarem a pečeme na 200°C do změknutí masa. Po hodině pečení vyndáme maso, přidáme rajský protlak a omáčku rozmixujeme, maso vrátíme zpět a ještě dopečeme.
  2. Houskový knedlík: Všechny přísady smícháme dohromady, oba rohlíky nakrájíme na kostičky. Z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho vaříme 15 až 20 minut, jednou obrátíme.

reklama