Cikánské holubky
Jaroslav své spolustolovníky potěšil tím, že vsadil na tradiční romskou kuchyni.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
vepřové maso mleté | |
kousky vepřového masa | |
uzené maso | |
hlávkové zelí | |
rajčatový protlak | |
červená paprika | |
1 | vejce |
cibule | |
česnek | |
rýže | |
sůl, pepř |
Postup
Hlávkové zelí si vcelku uvaříme ve vodě doměkka. Poté zelí scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme je na jednotlivé listy. Sáčkovou rýži si trochu předvaříme, stačí 15 minut. Maso si nakrájíme na kostičky a smícháme s předvařenou rýží a mletým masem. Přidáme vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Do listu dáme připravenou směs a pečlivě zabalíme. Takto připravené holubky vložíme do hrnce, přidáme rajský protlak promíchaný s teplou vodou a necháme vařit asi hodinu.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací