Cikánské holubky

Jaroslav své spolustolovníky potěšil tím, že vsadil na tradiční romskou kuchyni.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslav Kesel

Cikánské holubky
Cikánské holubky

reklama

Suroviny

vepřové maso mleté
kousky vepřového masa
uzené maso
hlávkové zelí
rajčatový protlak
červená paprika
1vejce
cibule
česnek
rýže
sůl, pepř

Postup

Hlávkové zelí si vcelku uvaříme ve vodě doměkka. Poté zelí scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme je na jednotlivé listy. Sáčkovou rýži si trochu předvaříme, stačí 15 minut. Maso si nakrájíme na kostičky a smícháme s předvařenou rýží a mletým masem. Přidáme vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Do listu dáme připravenou směs a pečlivě zabalíme. Takto připravené holubky vložíme do hrnce, přidáme rajský protlak promíchaný s teplou vodou a necháme vařit asi hodinu.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!