Cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Ludvík Pechovský

 Cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkem
Cikánský chlebík s granátovým jablkem, dýňovou espumou a bažantím filátkem

reklama

Suroviny

5 clolivového oleje
1menší dýně Hokkaidó
granátové jablko
2menší cibule
3bažantí prsa
2 dclsmetany
bylinky
rukola
trochu citronové šťávy
kyška (podmáslí)
4hrnky polohrubé mouky
1kypřicí prášek do pečiva
sůl
pepř

Postup

Na oleji orestujeme dýni nakrájenou na kostky, poté přidáme cibuli a necháme orestovat do změknutí. Pak přidáme smetanu, koření a rozmixujeme na řídkou kaši a uděláme espumu. Vše smícháme dohromady, uválíme placku, opečeme na suché pánvi. Pak naservírujeme s opečeným bažantím prsem.

reklama