Čínská polévka

Katka miluje asijskou kuchyni, hlavně rýži. A podobné menu nabídla ve finále i svým hostům.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kateřina Pavlíková

Čínská polévka
Čínská polévka

Suroviny

3svazky jarní cibulky
6mrkve
500 gvepřového bůčku (nebo kuřete)
2 lzeleninového vývaru
200 mlsójové omáčky
rybí omáčka podle chuti
300 grýžových nudlí
chilli
Reklama

Postup

V hrnci orestujeme na pár kapkách oleje bůček (nebo kuře). K bůčku přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a na centimetrové špalíčky nakrájenou jarní cibulku a společně orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme sójovou a rybí omáčku, chilli a vaříme asi půl hodiny. Rýžové nudle zalijeme vařicí vodou a necháme pět minut nabobtnat, poté slijeme. Hotovou polévku servírujeme.

Reklama
Reklama