Císařský trhanec s jahodovou omáčkou

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Lukáš Cicu

Císařský trhanec s jahodovou omáčkou
Císařský trhanec s jahodovou omáčkou

reklama

Suroviny

1 lmléka
1 kgpolohrubé mouky
1 kgjahod
100 gcukru krystal
250 mlsmetany ke šlehání
5vajec
1kypřící prášek
olej
200 grozinek
dle chuti rumu

Postup

Připravíme si větší nádobu, do které nalijeme mléko, k tomu přidáme 5 vajec, cukr, mouku dle potřeby a vše promícháme a přidáváme kypřicí prášek. Mezitím jsme si namočili hrozinky do rumu, které poté vložíme do těsta. Poté si připravíme pánev, do které dáme olej a necháme ji rozpálit. Do rozpálené pánve vlijeme připravené těsto a tvoříme jako klasické palačinky. Při dokončení palačinky ji roztrháme na pánvi, a ještě maličko orestujeme a přidáme k tomu cukr, který zároveň zkaramelizujeme. Uděláme takto 5 ks. Vytvoříme si ještě jahodovou omáčku, a to tak, že dáme vařit 1 kg jahod až do rozvaru. K tomu dále přidáme cukr a smetanu. Několikrát promícháme. Císařský trhanec naservírujeme na talíř a k tomu přidáme jahodovou omáčku.

reklama