Číský dort

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lucie Szarzecová

Číský dort
Číský dort

reklama

Suroviny

350 gmáslových sušenek
100 gmásla
500 gtvarohu nebo pomazánkového másla
1vanilkový cukr
75 gcukru moučka
šťáva z půlky citronu

Postup

Rozemeleme 250 g sušenek a smícháme je s rozpuštěným máslem. Napěchujeme hmotu na dno formy a dáme na chvíli do chladu. V misce smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a šťávu z citrónu. Pokud máme tvaroh moc tuhý, přidáme krapet něčeho na zjemnění (smetanu, jogurt či trošku mléka). Nalijeme tvarohovou hmotu na vychladlou sušenkovou drť, uhladíme a dozdobíme zbylými 100 g sušenek (můžeme je nadrtit nebo nalámat a poskládat do nějakého tvaru, fantazii se meze nekladou). Nakonec necháme uležet, nejlépe do druhého dne, v chladném prostředí.

reklama