Cmunda se zelím

Dana soutěžila (kromě polévky) se stejným menu, s nímž před čtyřmi lety vyhrál její manžel. Jak dopadne ona s jihočeským, hodně bramborovým jídelníčkem?

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Dana Márová

Cmunda se zelím
Cmunda se zelím

Suroviny

500 gsyrových brambor
majoránka
60 ghladké mouky
zelí
1-2 lžícevlažného mléka
2stroužky česneku
1stroužek česneku
1 hrstvejce
sůl
pepř
Reklama

Postup

Syrové brambory oloupeme, opláchneme a osušíme. Dále brambory nastrouháme a necháme chvíli odpočinout. Slijeme téměř všechnu vodu z nastrouhaných brambor. Pak brambory smícháme s vejcem, moukou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, dle potřeby zředíme mlékem. Do tuku rozpáleného na pánvi lžící klademe hromádky, které rozetřeme na placky a pečeme dozlatova. Podáváme s podušeným kysaným zelím nebo dochuceným salátkem ze syrového zelí.

Reklama
Reklama