Čočkový dhal s tempehem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Libor Pozníček

Čočkový dhal s tempehem
Čočkový dhal s tempehem

reklama

Suroviny

1cibule
2stroužky česneku
3 PLrostlinného oleje
1bobkový list
1chilli paprička
1 MLžlutého kari
1 MLmletého římského kmínu
1plechovka krájených rajčat
400 mlkokosového mléka
200 mlvody
200 gčervené čočky
250 grýže basmati
1balení uzeného tempehu
hrst čerstvého koriandru
sůl

Postup

Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme najemno. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek a koření a dvě minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme kokosovým mlékem a vodou, vsypeme propláchnutou čočku a na mírném ohni vaříme do změknutí. Rýži uvaříme podle návodu. Ke konci z dhalu vyndáme bobkový list, dle chuti osolíme. Podáváme s vařenou lehce osolenou rýží, vše posypané čerstvým koriandrem. Doplníme nasucho opraženým uzeným tempehem.

reklama