Coda di rospo alla catalana
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
460 g | mořského ďase |
160 g | cherry rajčat Datterino |
200 g | rajčat odrůdy San Marzano |
100 g | zelených rajčat |
100 g | červené cibule Tropea |
50 g | šalotky |
cukr | |
bílé víno | |
sůl | |
pepř | |
citronová šťáva | |
kachní sádlo |
Postup
- Rajčata Datterino nakrájíme na kostky a v míse zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, přidáme sůl, pepř a necháme odležet. Velmi tenké plátky cibule dáme do studené vody, aby se zmírnila jejich ostrost. Spaříme a oloupeme zelená rajčata, nakrájíme na plátky, orestujeme na pánvi se solí, pepřem, vínem a trochou vody. Zredukujeme do konzistence marmelády. Rozmixujeme a přepasírujeme, zbavíme semínek. Na tenké plátky nakrájenou šalotku smažíme dokřupava. Filet z mořského ďasa potřeme kachním sádlem, osolíme, opepříme a dáme do sous vide na 18 minut při 64 °C. Před servisem rybu orestujeme na pánvi, aby chytla barvu.
- Na talíř dáme připravená nakrájená rajčata, plátky cibulky, položíme na to nakrájenou rybu, posypeme křupavou šalotkou a dozdobíme marmeládou ze zelených rajčat.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací