Coda di rospo alla catalana

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Gianfranco Coizza

Coda di rospo alla catalana
Coda di rospo alla catalana

reklama

Suroviny

460 gmořského ďase
160 gcherry rajčat Datterino
200 grajčat odrůdy San Marzano
100 gzelených rajčat
100 gčervené cibule Tropea
50 gšalotky
cukr
bílé víno
sůl
pepř
citronová šťáva
kachní sádlo

Postup

  1. Rajčata Datterino nakrájíme na kostky a v míse zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, přidáme sůl, pepř a necháme odležet. Velmi tenké plátky cibule dáme do studené vody, aby se zmírnila jejich ostrost. Spaříme a oloupeme zelená rajčata, nakrájíme na plátky, orestujeme na pánvi se solí, pepřem, vínem a trochou vody. Zredukujeme do konzistence marmelády. Rozmixujeme a přepasírujeme, zbavíme semínek. Na tenké plátky nakrájenou šalotku smažíme dokřupava. Filet z mořského ďasa potřeme kachním sádlem, osolíme, opepříme a dáme do sous vide na 18 minut při 64 °C. Před servisem rybu orestujeme na pánvi, aby chytla barvu.
  2. Na talíř dáme připravená nakrájená rajčata, plátky cibulky, položíme na to nakrájenou rybu, posypeme křupavou šalotkou a dozdobíme marmeládou ze zelených rajčat.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!