Čokoládová buchta a káva

Čokoládové dezerty jsou v oblibě a vždy je lepší, když do nich přijde kvalitní čokoláda s velkým obsahem kakaa.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Karel Nykl

Čokoládová buchta a káva
Čokoládová buchta a káva

reklama

Suroviny

6vajec
1balíček vanilkového cukru nebo lžička esence
200 gpolohrubé mouky
300 ghořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
4 lžíceholandského kakaa
250 gcukru
250 gmásla
1/2 lžičkysoli

Postup

  1. Nejprve si připravíme plech, který vymažeme kouskem másla a poté ještě vyložíme pečicím papírem. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.
  2. Připravíme si vodní lázeň: do většího hrnce s horkou vodou vložíme menší hrnec a mícháme čokoládu a máslo do hladké polotekuté konzistence. Poté do krému přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao. Dál přidáváme vejce, jedno po druhém, a vždy zamícháme, nakonec přimícháme i mouku. Těsto je stále tekuté a už dost husté.

reklama