Čokoládová pěna

Chutná a nadýchaná čokoládová pěna vypadala lákavě a vhodně doplnila syté menu.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Klára Bauerová

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna

reklama

Suroviny

180 gtmavé čokolády (70 % kakaa)
1 lžícemásla
500 mlsmetany ke šlehání
3vejce
100 gcukru
rum
2 lžícelikéru nebo rumu

Postup

Čokoládu nalámeme do misky a ve vodní lázni ji za stálého míchání necháme roztopit. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do světlé nadýchané hmoty, kterou pak vmícháme k mírně vychladlé čokoládě. Smetanu vyšleháme a pomalu ji přimícháme k základu. Nakonec přidáme dotuha ušlehané bílky. Pokud chceme, můžeme přimíchat i rum nebo likér podle libosti. Vše opatrně promícháme do hladké, nadýchané pěny. Rozdělíme ji do misek nebo skleniček a necháme dobře vychladit. Podáváme samostatně nebo ozdobené ovocem či šlehačkou.

reklama