Čokoládová pěna

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Patrik Brož

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna

reklama

Suroviny

5vajec
1smetana ke šlehání
1tabulka 70% čokolády
2banány
2–3 PL cukru krystal
2 dcl pomerančové šťávy
máslo
4 cl vodky

Postup

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme zvlášť. Smetanu si také vyšleháme zvlášť. Ve vodní lázní rozpustíme 70% čokoládu, postupně vše smícháme dohromady a necháme vystydnout. Dále si připravíme flambovaný banán. Na pánvi si necháme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo a na kolečka nakrájené banány, dále vlijeme pomerančovou šťávu, necháme chvíli povařit, na konec přidáme alkohol a flambujeme. Servírujeme na čokoládovou pěnu.

reklama