Čokoládové dortíky s ovocem

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Marie Řeháková

Čokoládové dortíky s ovocem
Čokoládové dortíky s ovocem

reklama

Suroviny

250 gpolohrubé mouky
1prášek do pečiva
100 gčokolády na vaření
4vejce
250 gkrupicového cukru
100 mlrumu
250 mloleje
marmeláda
Krém
250 mlsmetany na šlehání
mascarpone
1ztužovač
cukr
Čokoládová poleva
100 gčokoláda na vaření

Postup

  1. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme rum, olej a rozehřátou čokoládu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu vmícháme tuhý sníh z bílků. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečicím papírem, nalijeme těsto, které pečeme asi 50 minut při teplotě 100°C. Upečený korpus necháme odležet a vykrojíme šest stejných koleček, které rozpůlíme, pokapeme rumem, potřeme marmeládou a slepíme krémem.
  2. Krém: Ušleháme smetanu a ztužovač, přidáme mascarpone a můžeme dosladit cukrem.
  3. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázní a dortíky hned polejeme a dozdobíme ovocem dle libosti – jahody, maliny, borůvky. Hotové moučníky ještě ozdobíme kytičkami z marcipánu.

reklama