Čokoládové suflé se šlehačkou a jahodami

Suflé není úplně jednoduché připravit, pro začátečníky je to docela oříšek, ale Simona si s tím poradila.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Simona Schebestiková

Čokoládové suflé se šlehačkou a jahodami
Čokoládové suflé se šlehačkou a jahodami

reklama

Postup

Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a čokoládu ve vodní lázni. V míse vyšleháme cukr s vejci. Přidáme máslo a postupně také rozpuštěnou čokoládu. Vše důkladně vymícháme. Následně přidáme kakao a mouku. Hotové těsto nalijeme do žáruvzdorných mističek. Pečeme asi pět minut v troubě na 180°C (musí být uvnitř tekuté, ale na povrchu se udělá jemná krustička). Podáváme v mističkách s domácí šlehačkou a jahodami.

reklama