Čokoládový cheesecake

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jiří Cinádr

Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake

Suroviny

500 gčokolády na vaření
180 gpomazánkového másla bez příchuti
130 gmáslových sušenek
400 mlsmetany
250 gměkkého tvarohu
100 gmásla

reklama

Postup

  1. Jako první si rozdrtíme sušenky, ke kterým přidáme rozpuštěné máslo a rovnoměrně rozprostřeme v dortové formě vyložené pečicím papírem. Takto vložíme do na půl hodiny do chladničky.
  2. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Připravíme si směs z tvarohu, 250 ml smetany a pomazánkového másla. Směs spolu s vlažnou čokoládou vyšleháme do hladkého krému. Ten pak rozetřeme na vychladlý sušenkový korpus, který pak opět vložíme do chladničky.
  3. Zbytek smetany přivedeme k varu a ihned stahujeme z plotny. K tomu přidáme na kousky nalámanou čokoládu a spolu spojíme. Poté, co nám poleva vychladne, ji naléváme na korpus a opět vkládáme do chladu, tentokrát na několik hodin.

reklama