Čokoládový cheesecake

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Petr Richter

Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake

Suroviny

400 ghořké čokolády nebo čokolády na vaření
400 mlsmetany ke šlehání
500 gtvarohu
3balení sušenek, cca 300 g
120 gmásla

reklama

Postup

300 g čokolády si rozpustíme v hrnci ve vodní lázni. Rozpustíme si máslo a sušenky si nadrtíme. Potom je smícháme s máslem a vysypeme do připravené formy vystlané pečicím papírem. Potom si do misky dáme tvaroh, 250 ml smetany ke šlehání a rozpuštěnou čokoládu. Pořádně zamícháme a vylijeme na připravený korpus ve formě. Zbylou čokoládu si rozpustíme v 150 ml smetany ke šlehání. Až se čokoláda rozpustí, vylijeme ji do formy jako polevu. Naplněnou formu vložíme do ledničky a ideálně přes noc ji necháme vychladit.

reklama