Čokoládový dort se šlehačkou

To se tak často nestává, aby si hosté hned dvakrát za týden pochutnali na opravdovém čokoládovém dortu se šlehačkou.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Marie Pražmová

Čokoládový dort se šlehačkou
Čokoládový dort se šlehačkou

Suroviny

220 ghladká mouka
100 gcukr
90 gmáslo
1 kypřící prášek
20 gkakao
4žloutky
kapkaolivový olej
špetkasůl
Krém
300 glísko-oříškového krému
100 ghořké čokolády
200 gsmetany
200 gmléka
2vejce
Reklama

Postup

Na korpus smícháme všechny ingredience a dáme odležet do lednice. Poté vymažeme formu máslem a nandáme směs. Dáme péct na 170°C na 10 až 15 minut. Ve vodní lázni rozpustíme lísko-oříškový krém, čokoládu, mléko a smetanu. Po vychladnutí vmícháme dvě vejce, nalijeme do formy a dáme zapéct na 175°C na 20 minut.

Reklama
Reklama