Čokoládový dortík z červené řepy se žahourem z malin a borůvek, jogurtový noček

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Ludvík Pechovský

Čokoládový dortík z červené řepy se žahourem z malin a borůvek, jogurtový noček
Čokoládový dortík z červené řepy se žahourem z malin a borůvek, jogurtový noček

reklama

Suroviny

3hlavy řepy
200 ghořké čokolády (alespoň 60%)
1hrnek hladké mouky
1/3hrnku holandského kakaa
4-5 PLmedu
1/2hrnku oleje
2vejce
špetka soli
špetka jedlé sody

Postup

Do menšího oválného pekáče dáme pečicí papír. Řepu nastrouháme najemno, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. V první míse smícháme mouku, kakao, sůl a sodu. Ve druhé míse vyšleháme vejce s medem. Do této směsi přidáme rozpuštěnou čokoládu a olej a vše zamícháme. Pak vsypeme sypkou směs (první mísa) a na konec přidáme nastrouhanou řepu a pořádně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do pekáče, rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct na 25 minut na 170 °C.

reklama