Čokoládový fondán

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Patricie Vaculovičová

Čokoládový fondán
Čokoládový fondán

Suroviny

200 gčokolády na vaření
2 lžícehladké mouky
4vejce
150 gcukru krupice
100 gmásla
vanilková zmrzlina na servírování
ovoce

reklama

Postup

K rozpuštěné čokoládě přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, mouku, důkladně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet. Mezitím si vymažeme formičky máslem a vysypeme moukou a poté plníme do 2/3 těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 ˚C 7–8 minut podle velikosti. Prostředek fondánu musí zůstat tekutý, jen tak je správně upečen. Podáváme s ovocem a vanilkovou zmrzlinou.

reklama