Čokoládový fondán s citronovým krémem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petr Heřmánek

Čokoládový fondán s citronovým krémem
Čokoládový fondán s citronovým krémem

reklama

Suroviny

250 ghořké čokolády
250 gmásla
130 gcukru krupice
90 ghladké mouky
8vajec
Citronový krém:
240 mlcitronové šťávy
240 gcukru
6vajec
350 gmásla

Postup

  1. Na vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou, vedle si vyšleháme cukr, vejce a hladkou mouku. Po zchladnutí spojíme dohromady. Plníme přes cukrářský sáček do vymazaných formiček. Pečeme cca 8 minut na 200 °C.
  2. Citronový krém: Šťávu z citronu, cukr a vejce smícháme v míse na vodní lázni, dokud nemá konzistenci krému. Poté přecedíme přes hrubý cedník a na nakrájené vlažné máslo, tyčovým mixérem mixujeme dohromady do hladkého krému. Necháme vychladit.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!