Čokoládový fondán s citronovým krémem
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
250 g | hořké čokolády |
250 g | másla |
130 g | cukru krupice |
90 g | hladké mouky |
8 | vajec |
Citronový krém: | |
---|---|
240 ml | citronové šťávy |
240 g | cukru |
6 | vajec |
350 g | másla |
Postup
- Na vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou, vedle si vyšleháme cukr, vejce a hladkou mouku. Po zchladnutí spojíme dohromady. Plníme přes cukrářský sáček do vymazaných formiček. Pečeme cca 8 minut na 200 °C.
- Citronový krém: Šťávu z citronu, cukr a vejce smícháme v míse na vodní lázni, dokud nemá konzistenci krému. Poté přecedíme přes hrubý cedník a na nakrájené vlažné máslo, tyčovým mixérem mixujeme dohromady do hladkého krému. Necháme vychladit.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací