Čokoládový fondán s malinovým dresinkem a vanilkovým semifreddem
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
92 g | 70% hořké čokolády |
80 g | másla |
2 | vejce |
2 | žloutky |
48 g | moučkového cukru |
40 g | hladké mouky |
32 g | 33% smetany pasterované |
10 g | vody |
10 g | Joy dessert vanilky |
2 g (1ML) | Fruttamia gelu |
120 g | vody |
100 g | malin |
30 g | cukru krupice |
Postup
- Máslo nakrájené na kostky s nalámanou čokoládou a cukrem rozehřejeme ve vodní lázni. Vyjmeme z vodní lázně a zašleháme nejprve vejce a žloutky, nakonec zašleháme mouku. Plníme do silikonových forem a pečeme 8 minut při 160 °C.
- Semifreddo: do nádoby dáme vodu 10 °C, přisypeme Joy dessert, rozšleháme, přilijeme smetanu a šleháme do lehkého zhoustnutí (polotekutý stav). Plníme do silikonových forem a zašokujeme při -36 °C.
- Malinový dip: Fruttamia gel a cukr rozmícháme za sucha a poté přilijeme vařící vodu. Rozšleháme dohladka a přidáme maliny. Mražené ovoce můžeme přidávat ihned a počkáme na jeho rozpuštění, případně doředíme vodou. Pokud použijeme čerstvé ovoce, počkáme, až gel vychladne, a poté vše smícháme. Pokud chceme dip průhledný, je dobré směs rozmixovat a přecedit.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací