Čokoládový fondán s malinovým dresinkem a vanilkovým semifreddem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: David Johánek

Čokoládový fondán s malinovým dresinkem a vanilkovým semifreddem
Čokoládový fondán s malinovým dresinkem a vanilkovým semifreddem

reklama

Suroviny

92 g70% hořké čokolády
80 gmásla
2vejce
2žloutky
48 gmoučkového cukru
40 ghladké mouky
32 g33% smetany pasterované
10 gvody
10 gJoy dessert vanilky
2 g (1ML)Fruttamia gelu
120 gvody
100 gmalin
30 gcukru krupice

Postup

  1. Máslo nakrájené na kostky s nalámanou čokoládou a cukrem rozehřejeme ve vodní lázni. Vyjmeme z vodní lázně a zašleháme nejprve vejce a žloutky, nakonec zašleháme mouku. Plníme do silikonových forem a pečeme 8 minut při 160 °C.
  2. Semifreddo: do nádoby dáme vodu 10 °C, přisypeme Joy dessert, rozšleháme, přilijeme smetanu a šleháme do lehkého zhoustnutí (polotekutý stav). Plníme do silikonových forem a zašokujeme při -36 °C.
  3. Malinový dip: Fruttamia gel a cukr rozmícháme za sucha a poté přilijeme vařící vodu. Rozšleháme dohladka a přidáme maliny. Mražené ovoce můžeme přidávat ihned a počkáme na jeho rozpuštění, případně doředíme vodou. Pokud použijeme čerstvé ovoce, počkáme, až gel vychladne, a poté vše smícháme. Pokud chceme dip průhledný, je dobré směs rozmixovat a přecedit.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!