Prostřeno: Čokoládový fondán, višně, máta

Moje hodnocení
120x

Čokoládový fondán, višně, máta

5 porcí
60 minut

Rozvar z višní

Čokoládový fondán

Postup přípravy

  1. Fondán: V míse promícháme cukr, prosetou mouku a vejce. Čokoládu rozdrtíme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu pomalu zašleháme do připraveného těsta. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Těsto vlijeme do připravených formiček. Pečeme 10–12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Upečený fondán vyklopíme z formiček na talíř, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme lístkem máty. Servírujeme s vychladlou višňovou omáčkou (viz postup níže).
  2. Višňový rozvar: Do hrnce dáme 200 ml vody, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. V malém množství vody rozmícháme bramborový škrob a za prudkého míchání vlijeme do rozpuštěného cukrového sirupu. Přidáme zmražené višně, povaříme a rozmixujeme do jemné omáčky. Na závěr přidáme višně naložené v alkoholu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty