Čokoládový fondán, zmrzlina

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Michalík

Čokoládový fondán, zmrzlina
Čokoládový fondán, zmrzlina

reklama

Suroviny

90 ghořké čokolády (70 % kakaa)
90 gmásla
3 PLhladké mouky
3vejce
90 gcukru krupice
zmrzlina
200 gmalin
60 gcukru krupice
zakysaná smetana

Postup

  1. Troubu rozehřejeme na 190–200 °C. Rozehřejeme máslo s čokoládou. Vejce ušleháme, nepřestáváme šlehat a přisypáváme cukr po vrchovatých lžících. Do vajíček přilejeme čokoládovou směs a pomalu spojíme. Vmícháme prosetou mouku. Do vymazaných a vysypaných formiček (polohrubá mouka) vlijeme směs. Fondant se upeče za 9–10 minut.
  2. Z malin a cukru připravíme rozvar. Necháme zhoustnout a následně vychladnout. Část rozvaru si necháme na přeliv. Rozšleháme smetanu a přidáváme rozvar. Necháme zmrazit. Na talíře servírujeme fondán, zmrzlinu, zakápneme rozvarem a dozdobíme čokoládou.

reklama