Čokoládový fondant se zmrzlinou a malinovou omáčkou
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
90 g | hořké čokolády |
60 g | hladké mouky |
90 g | cukru krupice |
90 g | másla |
3 | vejce |
máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček |
Postup
Předehřejeme troubu na 195 °C, rošt dáme do střední polohy. Připravíme si vodní lázeň, v kovové misce nad párou rozehřejeme máslo s čokoládou. Elektrickým šlehačem ušleháme vejce do tuhé pěny, přisypeme cukr po lžicích, cca po minutě. Rozpuštěnou čokoládu pomalu ušleháme ručně do vajec. Přidáme postupně prosetou mouku. Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou a naplníme ze ¾ připraveným těstem a pečeme 9 minut a 30 sekund.
Maliny se dvěma lžicemi vody zahřejeme se třemi lžicemi cukru krupice. Po změknutí rozmixujeme tyčovým mixerem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací