Čokoládový fondant se zmrzlinou a malinovou omáčkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Jankovič

Čokoládový fondant se zmrzlinou a malinovou omáčkou
Čokoládový fondant se zmrzlinou a malinovou omáčkou

reklama

Suroviny

90 ghořké čokolády
60 ghladké mouky
90 gcukru krupice
90 gmásla
3vejce
máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček

Postup

Předehřejeme troubu na 195 °C, rošt dáme do střední polohy. Připravíme si vodní lázeň, v kovové misce nad párou rozehřejeme máslo s čokoládou. Elektrickým šlehačem ušleháme vejce do tuhé pěny, přisypeme cukr po lžicích, cca po minutě. Rozpuštěnou čokoládu pomalu ušleháme ručně do vajec. Přidáme postupně prosetou mouku. Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou a naplníme ze ¾ připraveným těstem a pečeme 9 minut a 30 sekund.

Maliny se dvěma lžicemi vody zahřejeme se třemi lžicemi cukru krupice. Po změknutí rozmixujeme tyčovým mixerem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!