Cottage pie

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Marie Ferenčíková

Cottage pie
Cottage pie

Suroviny

500 ghovězího mletého masa
1větší cibule
10středních brambor
200 gsýru typu čedar
máslo
mléko
olej
1-2mrkev
1petržel
1/4-1/2petržele
gravy omáčka (hnědá anglická omáčka)
další zelenina dle libosti
sůl

reklama

Postup

  1. Na oleji zpěníme cibulku. Poté přidáme maso, osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu a chvilku restujeme. Připravíme si větší hrnek gravy omáčky (dle návodu) a vlijeme do směsi a dusíme pod pokličkou, než je zelenina měkká. Uvaříme brambory. Jakmile jsou hotové, brambory slijeme a rozmačkáme. Přidáme mléko a máslo a vytvoříme hustější kaši.
  2. Jako první do asi poloviny naplníme zapékací misku masovou směsí. Na maso dáme pomocí lžiček bramborovou kaši tak, aby zakryla masovou směs, a na závěr posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby na 30–45 minut, aby se nám sýr roztekl.

reklama