Crostini di fegatini alla Toscana, prosciutto di Parma, parmazán

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Libor Jan

Crostini di fegatini alla Toscana, prosciutto di Parma, parmazán
Crostini di fegatini alla Toscana, prosciutto di Parma, parmazán

reklama

Suroviny

¾ kgkuřecích jater
3silné plátky slaniny
1velká cibule
1menší mrkev
kus celeru
1 PLkaparů
1-2 dclčerveného vína
0, 5 dcl likérového vína
2 MLsardelové pasty
olivový olej
máslo
sůl
pepř

Postup

  1. Tři silné plátky slaniny pokrájíme na kostičky a s cibulí osmažíme. Po pěti minutách přidáme jednu menší strouhanou mrkev a taktéž připravený kousek celeru. Pak na této směsi osmahneme asi ¾ kg čerstvých kuřecích jater a chvíli podusíme pod pokličkou za přilití asi 1 dcl červeného vína.
  2. Vše poté pomeleme společně se lžící kaparů na masovém mlýnku s většími otvory, ještě asi 10 minut povaříme, přičemž se přidáme velký ořech másla, dvě malé lžičky sardelové pasty, dosolíme a opepříme černým pepřem, případně dochutíme malou skleničkou likérového vína. Směs navršíme do připravených skleniček a necháme zchladnout. Pak směs zalijeme trochou olivového oleje, v ledničce vydrží pod olejem řadu dní.

reklama