Crostini di fegatini alla Toscana, prosciutto di Parma, parmazán
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
¾ kg | kuřecích jater |
3 | silné plátky slaniny |
1 | velká cibule |
1 | menší mrkev |
kus celeru | |
1 PL | kaparů |
1-2 dcl | červeného vína |
0, 5 dcl | likérového vína |
2 ML | sardelové pasty |
olivový olej | |
máslo | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Tři silné plátky slaniny pokrájíme na kostičky a s cibulí osmažíme. Po pěti minutách přidáme jednu menší strouhanou mrkev a taktéž připravený kousek celeru. Pak na této směsi osmahneme asi ¾ kg čerstvých kuřecích jater a chvíli podusíme pod pokličkou za přilití asi 1 dcl červeného vína.
- Vše poté pomeleme společně se lžící kaparů na masovém mlýnku s většími otvory, ještě asi 10 minut povaříme, přičemž se přidáme velký ořech másla, dvě malé lžičky sardelové pasty, dosolíme a opepříme černým pepřem, případně dochutíme malou skleničkou likérového vína. Směs navršíme do připravených skleniček a necháme zchladnout. Pak směs zalijeme trochou olivového oleje, v ledničce vydrží pod olejem řadu dní.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací