Damašek
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
olivový olej | |
řecký jogurt | |
cizrna | |
tahini pasta | |
vlašské ořechy | |
rajčatový protlak | |
cibule | |
česnek | |
paprika | |
zelené olivy | |
černé olivy | |
lilek | |
petržel naťová | |
paprika sladká mletá | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Předkrm se skládá z několika studených past a salátů. První pasta se skládá z řeckého jogurtu, který přesolíme. Druhou pastu připravíme rozmixováním den předem namočené cizrny, kterou dochutíme tahini pastou, solí a pepřem. Obě pasty podáváme na talíři a lžící vytvoříme vlnky, do kterých nalijeme olivový olej. První pastu posypeme mátovým čajem, druhou pastu posypeme sladkou paprikou a ozdobíme cizrnou.
- Další omáčku vytvoříme smícháním najemno nakrájené cibule a rajčatového protlaku, které silně ochutíme čerstvě namletým pepřem. Vydlabaný lilek pořádně zevnitř osolíme a necháme den pustit vodu a pořádně vykapat. Takto připravený lilek plníme marinádou z vlašských ořechů, papriky a česneku. Naplněné lilky zalejeme olivovým olejem a necháme uležet. Podáváme je rozkrojené se zelenými a černými olivami. Ke všem připraveným pastám podáváme kupovanou zeleninovou směs v sladkokyselém nálevu s feferonkami.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací