Damašek

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Sámer Issa

Damašek
Damašek

reklama

Suroviny

olivový olej
řecký jogurt
cizrna
tahini pasta
vlašské ořechy
rajčatový protlak
cibule
česnek
paprika
zelené olivy
černé olivy
lilek
petržel naťová
paprika sladká mletá
sůl
pepř

Postup

  1. Předkrm se skládá z několika studených past a salátů. První pasta se skládá z řeckého jogurtu, který přesolíme. Druhou pastu připravíme rozmixováním den předem namočené cizrny, kterou dochutíme tahini pastou, solí a pepřem. Obě pasty podáváme na talíři a lžící vytvoříme vlnky, do kterých nalijeme olivový olej. První pastu posypeme mátovým čajem, druhou pastu posypeme sladkou paprikou a ozdobíme cizrnou.
  2. Další omáčku vytvoříme smícháním najemno nakrájené cibule a rajčatového protlaku, které silně ochutíme čerstvě namletým pepřem. Vydlabaný lilek pořádně zevnitř osolíme a necháme den pustit vodu a pořádně vykapat. Takto připravený lilek plníme marinádou z vlašských ořechů, papriky a česneku. Naplněné lilky zalejeme olivovým olejem a necháme uležet. Podáváme je rozkrojené se zelenými a černými olivami. Ke všem připraveným pastám podáváme kupovanou zeleninovou směs v sladkokyselém nálevu s feferonkami.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!