Krupicové noky
- mléko 2 dcl
Královská zelenina
- celer 100 g
Head
- portské víno 3 dcl
Krupicové noky
Postup přípravy
- Dančí hřbet osolíme a opepříme, zprudka opečeme ze všech stran a dáme do trouby na 75 °C na 120 minut táhnout.
- Ostružinová omáčka: Ostružiny rozvaříme s portským vínem, zredukujeme omáčku vařením, poté propasírujeme, přidáme demi glas, sůl – cukr přidejte dle chuti.
- Krupicové noky: Mléko přivedeme do varu, osolíme, vsypeme krupici = odpalované těsto. Necháme chvilku odpočinout, vmícháme do těsta vejce a žloutky, máslo a propracujeme v hladké těsto. Lžící vykrajujeme noky, které dáváme do vroucí vody vařit na 7 minut.
- Královská zelenina: Zeleninu nakrájíme na menší hranolky, dáme na pečicí papír, osolíme, ocukrujeme a pečeme v troubě při teplotě 150 °C 20 minut. Před podáváním ještě orestujeme na pánvi s trochou másla.