Dančí medailonky se šípkovou omáčkou, karlovarské knedlíky, glazovaná zelenina

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ludvík Pechovský

Dančí medailonky se šípkovou omáčkou, karlovarské knedlíky, glazovaná zelenina
Dančí medailonky se šípkovou omáčkou, karlovarské knedlíky, glazovaná zelenina

reklama

Suroviny

2 kgdančího hřbetu
1šípková marmeláda
1vepřové sádlo
1větší cibule
1 kgkořenové zeleniny
divoké koření
badyán
4 PLcukru
1 dclvermutu
Karlovarské knedlíky:
10starších rohlíků
20 dkgslaniny
3vejce
bylinky
sůl
pepř

Postup

  1. Na sádle orestujeme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme koření a restujeme dozlatova. Přidáme cukr a badyán a po rozpuštění cukru přidáme šípkovou marmeládu, vermut a necháme odvařit. Pak zalijeme vývarem a provaříme. Po provaření vyjmeme koření a rozmixujeme. Dochutíme.
  2. Nakrájené starší rohlíky osolíme, opepříme a zakápneme mlékem, přidáme žloutky, orestovanou slaninu a pokrájené bylinky. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme do těsta, dochutíme a uvaříme knedlíky. Namarinované maso opečeme krátce na teflonové pánvi z obou stran tak, aby zůstalo křehké a středně propečené. Na zbytku tuku orestujeme hranoly ze zeleniny, lehce podsypeme cukrem a podlijeme vermutem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!