Dančí medailonky se šípkovou omáčkou, karlovarské knedlíky, glazovaná zelenina
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
2 kg | dančího hřbetu |
1 | šípková marmeláda |
1 | vepřové sádlo |
1 | větší cibule |
1 kg | kořenové zeleniny |
divoké koření | |
badyán | |
4 PL | cukru |
1 dcl | vermutu |
Karlovarské knedlíky: | |
---|---|
10 | starších rohlíků |
20 dkg | slaniny |
3 | vejce |
bylinky | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Na sádle orestujeme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme koření a restujeme dozlatova. Přidáme cukr a badyán a po rozpuštění cukru přidáme šípkovou marmeládu, vermut a necháme odvařit. Pak zalijeme vývarem a provaříme. Po provaření vyjmeme koření a rozmixujeme. Dochutíme.
- Nakrájené starší rohlíky osolíme, opepříme a zakápneme mlékem, přidáme žloutky, orestovanou slaninu a pokrájené bylinky. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme do těsta, dochutíme a uvaříme knedlíky. Namarinované maso opečeme krátce na teflonové pánvi z obou stran tak, aby zůstalo křehké a středně propečené. Na zbytku tuku orestujeme hranoly ze zeleniny, lehce podsypeme cukrem a podlijeme vermutem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací