Domácí bagetka, míchaný zeleninový salát provoněný anglickou slaninou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Miko

Domácí bagetka, míchaný zeleninový salát provoněný anglickou slaninou
Domácí bagetka, míchaný zeleninový salát provoněný anglickou slaninou

reklama

Suroviny

Domácí bagetka:
500 gchlebové mouky
1/2droždí
trochu cukru
trochu soli
máslo
Salátek:
okurky
rajčata
římský salát
anglická slanina
olej extra virgin
trochu cukru
sůl
pepř

Postup

  1. Domácí bagetka: Zaděláme kvásek, do mísy dáme mouku, sůl, přidáme kvásek, zamícháme a necháme vykynout. Poté vytvarujeme bagetky, potřeme máslem a pečeme na 160 °C asi 20 minut.
  2. Salátek: Zeleninu si omyjeme a pokrájíme, dáme do mísy a zamícháme. Z octa, soli, pepře a oleje si připravíme zálivku a přidáme ji do salátu. Anglickou slaninu zarestujeme a přidáme k salátu.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!