Domácí gnocchi s kuřecím masem, špenátem, piniovými oříšky a parmazánem
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
Gnocchi: | |
---|---|
2 | velké uvařené brambory |
50 g | ricotty |
90 g | hladké mouky |
1 | vejce |
sůl | |
bílý pepř |
Omáčka na gnocchi: | |
---|---|
2 | cibule |
4 | kuřecí prsa |
900 g | mraženého listového špenátu |
4 | stroužky česneku |
500 ml | smetany ke šlehání |
sůl | |
pepř |
Ochucená strouhanka: | |
---|---|
1 | hrnek strouhanky |
olivový olej | |
byliny podle chuti | |
tymián | |
100 g | slaniny |
2 | stroužky česneku |
sůl | |
pepř |
Postup
- Gnocchi: Vše smícháme v hladké nelepivé těsto (v případně potřeby přidáme mouku). Tvarujeme noky. Vaříme v osolené vroucí vodě cca 5 minut, než vyplavou na povrch.
- Omáčka na gnocchi: Orestujeme cibuli, kuřecí maso a česnek. Přidáme špenát, povaříme do rozmrznutí. Přidáme smetanu, sůl a pepř. Vaříme zhruba hodinu.
- Ochucená strouhanka: Na kapce olivového oleje orestujeme slaninu, česnek a tymián. Přidáme strouhanku, bylinky, sůl, pepř a restujeme dokřupava. Piniové oříšky orestujeme na sucho dozlatova. Gnocchi servírujeme posypané oříšky a strouhankou.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací