Domácí gnocchi s kuřecím masem, špenátem, piniovými oříšky a parmazánem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Eliška Kučerová

Domácí gnocchi s kuřecím masem, špenátem, piniovými oříšky a parmazánem
Domácí gnocchi s kuřecím masem, špenátem, piniovými oříšky a parmazánem

reklama

Suroviny

Gnocchi:
2velké uvařené brambory
50 gricotty
90 ghladké mouky
1vejce
sůl
bílý pepř
Omáčka na gnocchi:
2cibule
4kuřecí prsa
900 gmraženého listového špenátu
4stroužky česneku
500 mlsmetany ke šlehání
sůl
pepř
Ochucená strouhanka:
1hrnek strouhanky
olivový olej
byliny podle chuti
tymián
100 gslaniny
2stroužky česneku
sůl
pepř

Postup

  1. Gnocchi: Vše smícháme v hladké nelepivé těsto (v případně potřeby přidáme mouku). Tvarujeme noky. Vaříme v osolené vroucí vodě cca 5 minut, než vyplavou na povrch.
  2. Omáčka na gnocchi: Orestujeme cibuli, kuřecí maso a česnek. Přidáme špenát, povaříme do rozmrznutí. Přidáme smetanu, sůl a pepř. Vaříme zhruba hodinu.
  3. Ochucená strouhanka: Na kapce olivového oleje orestujeme slaninu, česnek a tymián. Přidáme strouhanku, bylinky, sůl, pepř a restujeme dokřupava. Piniové oříšky orestujeme na sucho dozlatova. Gnocchi servírujeme posypané oříšky a strouhankou.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!