Domácí houskový knedlík se zelím a výpečky

Ačkoli je v menu uveden domácí houskový knedlík, na partnerovu radu mladá kuchařka knedlík radši koupila. A to se v pořadu Prostřeno! stává jen zcela výjimečně.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Růžena Barnošáková

Domácí houskový knedlík se zelím a výpečky
Domácí houskový knedlík se zelím a výpečky
Reklama

Postup

  1. Bůček omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Hodně nasolíme, přidáme kmín a vložíme do pekáče. Přiklopíme poklicí a pečeme zhruba 30 minut při 220°C. Během pečení maso obracíme a podléváme lehce vodou. Když je maso dostatečně měkké, sundáme pokličku a pečeme, dokud není vepřové dozlatova opečené.
  2. Zelí podusíme. Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na špeku a přidáme k zelí. Nakonec zahustíme zásmažkou.
  3. Výpečky podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Reklama
Reklama