Domácí játrová paštika s domácími houstičkami

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Hana Pauzová

Domácí játrová paštika s domácími houstičkami
Domácí játrová paštika s domácími houstičkami

reklama

Suroviny

Játrová paštika:
500 gdrůbež játra
1cibule
1 dclportské víno
3 stroužkyčesneku
3/4smetany ke šlehání
mandle na posypání
sádlo
1/4másla
sůl
pepř
Domácí pečivo:
500 ghladké mouky
1/2 kostkydroždí
trochu cukru
sůl

Postup

  1. Játrová paštika: Orestujeme cibuli na sádle, přidáme pokrájená a očištěná játra, osolíme a opepříme, přilijeme portské víno a necháme vypařit. Poté přidáme česnek a zahustíme smetanou. Poté rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, rozdělíme do formiček, posypeme mandlemi a necháme ztuhnout v ledničce. Paštiku podáváme s brusinkami.
  2. Domácí pečivo: Do vody rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a soli a necháme vzejit kvásek. Až je kvásek připravený smícháme s moukou a necháme kynout 30 minut. Poté z těsta vytvoříme houstičky, okmínujeme, osolíme, pomažeme vodou dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 13 minut na 230 C.

reklama