Domácí paštika s pečivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Anna Rosenkranzová

Domácí paštika s pečivem
Domácí paštika s pečivem

Suroviny

250 gkuřecích jater
100 gmasa
100 gjater
hrstka mandlí
hrstka brusinek
1 lžícemásla
100 mlšlehačky
1cibule
sůl
pepř
Domácí pečivo
500 ghladké mouky
3 lžícecukru
kvasnice
1/4 lmléka
250 gmalá majolka
2 lžíceolej
1žloutek
vejce na potření
špetka soli

reklama

Postup

  1. Na osmahnuté cibulce orestujeme játra a maso, podusíme, přidáme ostatní suroviny, kromě mandlí a brusinek. Poté rozmixujeme dohladka, přidáme brusinky, mandle a dáme vychladit. Podáváme s pečivem.
  2. Domácí pečivo: Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Poté smícháme všechny ingredience dohromady a necháme asi 40 minut kynout. Poté vytvarujeme housky, které potřeme celým rozšlehaným vajíčkem a upečeme dozlatova.

reklama