Domácí paštika s pečivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Robert Pytlík

Domácí paštika s pečivem
Domácí paštika s pečivem

reklama

Suroviny

500 gvepřového boku
250 gkuřecích jater
4 clportského vína
muškátový oříšek
anglická slanina
smetana na vaření
rozmarýn
tymián
sůl
pepř

Postup

Maso a játra umeleme a potom ochutíme, poté ještě rozmixujeme, aby nebyla tak hrubá, zjemníme smetanou a pořádně promícháme. Vezmeme si zapékací misku, na dno a po stěnách rozložíme anglickou slaninu a vnitřek naplníme směsí, přeložíme slaninou a navrch dáme alobal, do kterého uděláme pár dírek, aby mohla unikat pára. Zapékací misku dáme do pekáče a zalijeme vroucí vodou, aby byla miska ponořená aspoň do poloviny. Poté vše vložíme do trouby na 180 °C a pečeme cca 120 minut.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!