Domácí pomazánka s domácí bagetkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Simona Postolková

Domácí pomazánka s domácí bagetkou
Domácí pomazánka s domácí bagetkou

reklama

Suroviny

1 kghladké mouky
20 gsoli
1kostka droždí
500 mlvody
30 gkrupicového cukru
120 mloleje
Domácí pomazánka:
1mrkev
1celer
majolka
sůl
pepř

Postup

  1. Domácí bageta: Hladkou mouku smícháme se solí. Droždí rozdrobíme do poloviny vlažné vody, přisypeme cukr a necháme vzejít na teplém místě cca 5 minut. Zbylé suroviny přidáme do mísy k mouce a promícháme, nakonec přidáme kvásek a znovu prohněteme. Necháme těsto vykynout na teplém místě cca 1 hodinu. Poté z toho uděláme bagetky, které dáme na plech a necháme ještě odpočinout cca 20 minut. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 40 minut.
  2. Domácí pomazánka: Mrkev a celer nastrouháme, přidáme majolku, dochutíme solí a pepřem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!