Domácí pomazánka s domácí bagetkou
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
1 kg | hladké mouky |
20 g | soli |
1 | kostka droždí |
500 ml | vody |
30 g | krupicového cukru |
120 ml | oleje |
Domácí pomazánka: | |
---|---|
1 | mrkev |
1 | celer |
majolka | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Domácí bageta: Hladkou mouku smícháme se solí. Droždí rozdrobíme do poloviny vlažné vody, přisypeme cukr a necháme vzejít na teplém místě cca 5 minut. Zbylé suroviny přidáme do mísy k mouce a promícháme, nakonec přidáme kvásek a znovu prohněteme. Necháme těsto vykynout na teplém místě cca 1 hodinu. Poté z toho uděláme bagetky, které dáme na plech a necháme ještě odpočinout cca 20 minut. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 40 minut.
- Domácí pomazánka: Mrkev a celer nastrouháme, přidáme majolku, dochutíme solí a pepřem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací