Domácí vanilkové crème brûlée s malinovou redukcí

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Pavel Žalský

Domácí vanilkové crème brûlée s malinovou redukcí
Domácí vanilkové crème brûlée s malinovou redukcí

Suroviny

8žloutků
900 mlsmetany ke šlehání
2vanilkové lusky z Madagaskaru
100 gcukru moučky
5 gcukru krupice
flambovací pistole
30malin

reklama

Postup

  1. Zahřejeme troubu na 160 ˚C. Smetanu ke šlehání nalijeme do hrnce, z vanilkových lusků vybereme semínka, ta vložíme do hrnce se smetanou a tyto suroviny přivedeme pomalu k varu, poté necháme odležet. Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do světlé barvy, poté zalijeme horkou smetanou, lusk vyjmeme, vše vyšleháme. Po vyšlehání přidáme vanilkový lusk a opět vaříme 10 minut. Směs nalijeme do keramických formiček a formičky umístíme do pekáčku, zalijeme vroucí vodou, která musí sahat do poloviny formiček. Pečeme při 160 ˚C asi 25 minut, až se pudink zpevní, poté necháme 2,5–3 hodiny vychladnout.
  2. Redukce: do kastrůlku dáme maliny s cukrem, přidáme vodu a vaříme 25 minut. Poté necháme 10 minut vychladnout. Před servírováním malinovou redukcí ozdobíme talíř a přidáme formičku s vanilkovým crème brûlée, na vrch formičky nasypeme špetku cukru krupice a flambovací pistolí vytvoříme krustu. Zdobíme lístkem máty a čerstvými malinami.

reklama