Suroviny
4 | vejce |
4 PL | cukru krystal |
4 PL | polohrubé mouky |
100 g | mletých vlašských ořechů |
2 PL | oleje |
Krém 1: |
3/4 | másla |
500 ml | mléka |
1 | vanilkový pudink |
| trochu cukru |
1 | vanilkový cukr |
1/2 | kostky kaštanového pyré |
Krém 2.: |
1 | šlehačka |
1 | bílá čokoláda |
1 PL | ostružinového hustého sirupu |
Poleva: |
2 ML | želatiny |
250 ml | borůvkového kompotu |
Postup
- Vejce vyšleháme do pěny a přidáme ostatní ingredience. Pečeme 15–20 minut při 180 °C. Vychladlý korpus nakrájíme. Pláty pokapeme rumem a natřeme rybízovou marmeládou.
- Krém 1.: Uvaříme pudink, utřeme máslo a přidáme kaštanové pyré.
- Krém 2.: Uvaříme a necháme vychladit do druhého dne. Vyšleháme a přidáme velkou lžíci sirupu.
- Poleva: Želatinu necháme s kompotem 10 minut nabobtnat a pak ji zahřejeme na 60 °C. Vychladlou ji nalijeme na dort.
Související témata s článkem