Drůbeží paštika s brusinkami

Paštika zalitá máslem a domácí houstičky v ošatce vypadaly báječně a společně tvořily dokonalou kombinaci.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Marie Pražmová

Drůbeží paštika s brusinkami
Drůbeží paštika s brusinkami

Suroviny

150 g másla + 50 g na závěrečné zalití
400 gkuřecích jater
česnek
šalotka
tymián
smetana ke šlehání
Reklama

Postup

Játra důkladně očistěme. Ve velké hlubší pánvi zahřejeme oříšek másla, na kterém osmahneme šalotku s česnekem – stačí dvě minuty. Pak přimícháme tymián, který necháme rozvonět, přidáme játra a opečeme je dohněda. Měla by zůstat na omak pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí byt syrová. Směs rozmixujeme na pastu, do které přidáme zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě proženeme mixérem. Nyní paštiku propasírujeme sítem – tak získáme naprosto hladkou a sametovou směs. Paštiku rozdělíme do šesti malých misek a důkladně uhladíme. Rozpustíme 50 g másla, kterým přelijeme paštiku. Ozdobíme tymiánem a necháme v chladu ztuhnout.

Reklama
Reklama