Drůbeží polévka
Evina polévka byla voňavá a hezky osvěžená zelenou petrželkou.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
2 | kuřecí skelety |
2 | kuřecí stehna |
1 | petržel (kořen i nať) |
1 | mrkev |
1 | cibule |
1 | celer |
5 kuliček | nového koření |
2 | bobkové listy |
5 kuliček | pepře |
bílek z vajíčka | |
sůl |
Polévkové nudle | |
---|---|
200 g | hrubé mouky |
1 | vaječný žloutek |
1 | vejce |
sůl |
Postup
- Do hrnce dáme kuřecí skelety, stehna a jednu oloupanou cibuli. Zalijeme vodou, přidáme bobkové listy, po pěti kuličkách nového koření a černého pepře, sůl a vaříme. Když je maso měkké, odstavíme hrnec z tepelného zdroje, do vývaru přidáme bílek a po chvíli scedíme. Do hotového vývaru vrátíme obrané a nakrájené kuřecí maso, polévku přivedeme opět k varu, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, po 2-3 minutách odstavíme, nasypeme nadrobno nasekanou zelenou petržel a pod poklicí necháme propařit. V závěru přidáme zvlášť uvařené nudle.
- Polévkové nudle: Z hrubé osolené mouky, vejce a jednoho vaječného žloutku vypracujeme tuhé těsto, vyválíme placku, kterou necháme proschnout. Nakrájíme pruhy (cca 4-5 cm), které naskládáme na sebe a poté nakrájíme 2 mm široké nudle. Ty rozprostřeme např. na čistou utěrku a necháme doschnout.