Drůbeží polévka

Evina polévka byla voňavá a hezky osvěžená zelenou petrželkou.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Svoboda

Drůbeží polévka
Drůbeží polévka

reklama

Suroviny

2kuřecí skelety
2kuřecí stehna
1petržel (kořen i nať)
1mrkev
1cibule
1celer
5 kuličeknového koření
2bobkové listy
5 kuličekpepře
bílek z vajíčka
sůl
Polévkové nudle
200 ghrubé mouky
1vaječný žloutek
1vejce
sůl

Postup

  1. Do hrnce dáme kuřecí skelety, stehna a jednu oloupanou cibuli. Zalijeme vodou, přidáme bobkové listy, po pěti kuličkách nového koření a černého pepře, sůl a vaříme. Když je maso měkké, odstavíme hrnec z tepelného zdroje, do vývaru přidáme bílek a po chvíli scedíme. Do hotového vývaru vrátíme obrané a nakrájené kuřecí maso, polévku přivedeme opět k varu, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, po 2-3 minutách odstavíme, nasypeme nadrobno nasekanou zelenou petržel a pod poklicí necháme propařit. V závěru přidáme zvlášť uvařené nudle.
  2. Polévkové nudle: Z hrubé osolené mouky, vejce a jednoho vaječného žloutku vypracujeme tuhé těsto, vyválíme placku, kterou necháme proschnout. Nakrájíme pruhy (cca 4-5 cm), které naskládáme na sebe a poté nakrájíme 2 mm široké nudle. Ty rozprostřeme např. na čistou utěrku a necháme doschnout.

reklama