Drůbeží vývar s nudlemi, zeleninou a játrovými noky

Kromě hlavního chodu vaří mladá kuchařka všechna jídla prý poměrně často. Přesto se starší Marii zdála její polévka, kam dala Máří dost masa a zavařila nočky z vepřových jater, nedochucená.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Marie Pražmová

Drůbeží vývar s nudlemi, zeleninou a játrovými noky
Drůbeží vývar s nudlemi, zeleninou a játrovými noky

Suroviny

1/2kuře
2mrkve
2petržele
1/2celer
bobkový list
pepř celý
nové koření
1cibule
libeček
Játrové noky
200 gvepřových jater
2 stroužkyčesneku
vejce
1 lžícemáslo
dle potřebystrouhanka
muškátový oříšek
majoránka
sůl, pepř
Reklama

Postup

  1. Maso společně s omytou zeleninou, cibulí a kořením dáme vařit do studené vody. Až bude maso měkké, polévku přecedíme, maso obereme, přidáme ho do vývaru s nastrouhanou zeleninou. Dochutíme solí a pepřem.
  2. Nudle: Do misky dáme hrubou mouku s vajíčkem a solí. Uděláme těsto, které by se nemělo lepit a na půl hodiny je dáme do lednice. Poté rozválíme na tenký plát. Dáme oschnout a nakrájíme tenké nudličky, které uvaříme za tři minuty v osolené vodě.
  3. Játrové noky: Očištěná játra pokrájíme na kousky, přidáme vejce, vše rozmixujeme, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem, česnekem, majoránkou. Zahustíme strouhankou tak, aby vznikla nepříliš hustá směs, kterou pasírujeme přes struhadlo do vroucí polévky, vaříme přibližně tři minuty.
Reklama
Reklama