Drůbeží vývar s třemi druhy nudlí

I nudle připravila hostitelka ve třech variacích: žluté s kari, nazelenalé s petrželkou a poslední pepřové.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Magdalena Polášková

Drůbeží vývar s třemi druhy nudlí
Drůbeží vývar s třemi druhy nudlí

reklama

Suroviny

1celé kuře
2mrkve
2petržele
kousek celeru
nové koření
1cibule
sůl
pepř
Na nudle
sušená petrželová nať
hrubá mouka
sůl
pepř
kari koření
1vejce

Postup

  1. Do hrnce dáme celé kuře nebo drůbeží skelety, zeleninu, zalijeme dvěma litry vody, osolíme, opepříme a pomalu vaříme dvě hodiny. Můžeme přidat bujon. Poté maso vytáhneme a obereme do polévky, nakrájíme na menší kousky. Dozdobíme zelenou petrželkou. Podáváme s nudlemi.
  2. Nudle: Vejce rozklepneme do hrubé mouky, osolíme, přidáme příchuť (kari nebo pepř či zelenou petrželku) a zpracujeme tuhé nudlové těsto. Poté rozválíme na velice tenké placky. Necháme trochu proschnout, pak nakrájíme na pásy, složíme na sebe a krájíme tenké nudle. Necháme znovu na vále ještě proschnout. Poté uvaříme ve slané vodě a podáváme k polévce ve třech miskách zvlášť.

reklama