Dušená roštěnka s bramborovo-karotkovým pyré

Radkovi se povedly i roštěnky, byly měkké i dobře ochucené.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Radomil Trtílek

Dušená roštěnka s bramborovo-karotkovým pyré
Dušená roštěnka s bramborovo-karotkovým pyré

Suroviny

5 plátkůhovězí roštěné (cca 750 g)
100 gslaniny
1lžička koření na roštěnky (případně stačí jen pepř)
cibule
hladká mouka
sůl
brambory
mrkev
mléko
máslo
Reklama

Postup

  1. Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, okořeníme a obalíme lehce v hladké mouce. Na vyškvařené slanině zpěníme pokrájenou cibuli, až lehce dostane barvu, vložíme roštěnky a necháme je tzv. zatáhnout. Podlijeme vodou či vývarem a dusíme doměkka.
  2. Pyré: Brambory a mrkev očistíme, pokrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté scedíme a rozmixujeme, přidáme máslo a dle potřeby můžeme zředit mlékem.
Reklama
Reklama