Dušené zelí na paprice, vepřová krkovice na bylinkách, chlupaté knedlíky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Bohuslav Uhlíř

Dušené zelí na paprice, vepřová krkovice na bylinkách, chlupaté knedlíky
Dušené zelí na paprice, vepřová krkovice na bylinkách, chlupaté knedlíky

Suroviny

1,5 kgkrkovice
čerstvé zelí
cibule
sladká paprika
kmín
2-3 lžícecukru
2-3 lžíceocta
česnek
Chlupaté knedlíky
brambory
hladká mouka
1vejec
olej
sůl

reklama

Postup

  1. Vepřová krkovice: Vepřové naložíme do směsi kmínu, česneku, sladké papriky, soli, přidáme i pokrájenou cibuli. Naloženou krkovici dáme do pekáče, podlijeme a pečeme 1,5 hodiny na 170°C.
  2. Zelí: Nejprve osmažíme cibuli, přidáme sladkou papriku, pak začneme postupně přidávat pokrájené zelí a dusíme. Během dušení dochutíme kmínem, cukrem, octem; osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  3. Chlupaté knedlíky: Oloupané syrové brambory nastrouháme nahrubo, přidáme hladkou mouku, vejce a sůl. Dobře promícháme a z těsta vykrajujeme lžící knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme podle velikosti 8 - 10 minut, když vyplavou na povrch, jsou hotové. Po vytažení z vody je omastíme trochou oleje, aby se neslepily.

reklama