Dva druhy masa ve vlastní šťávě, zeleninový salát, placky

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Isabela Vopravilová

Dva druhy masa ve vlastní šťávě, zeleninový salát, placky
Dva druhy masa ve vlastní šťávě, zeleninový salát, placky

reklama

Suroviny

1,5 kgkuřecího masa
1,5 kgvepřového masa (panenka)
medvědí česnek
kuřecí koření
olej
Placky:
500 gpolohrubé mouky
prášek do pečiva
sůl
Zeleninový salát:
čínské zelí
rajčata
olej
sůl

Postup

  1. Maso naložíme do směsi oleje a koření a necháme do druhého dne. Poté vše dáme do trouby a pečeme na 180 °C asi 1,5 hodiny.
  2. Placky: Ingredience smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dva stejné bochánky. Dáme rozpálit pánev bez oleje. Bochánky vyválíme a pečeme po obou stranách, nakonec je potíráme máslem.
  3. Zeleninový salát: Čínské zelí spolu s rajčaty pokrájíme, přidáme olej, sůl a promícháme.

reklama