Dva saláty, bagetka
Poslední hostitelka se majonézy nebojí, má ráda všechno dvakrát, nejlépe třikrát – ať se hosté pomějí! A k tomu ještě upekla domácí bramborové bagetky.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
S krabími tyčinkami a čínským zelím | |
---|---|
400 g | krabích tyčinek |
150 g | stonků z čínského zelí |
2 lžíce | majolky |
1 | cibule |
sůl | |
pepř |
S kuřecím masem a jablkem | |
---|---|
400 g | vařeného kuřecího masa |
150 g | kyselejšího jablka |
sójová omáčka | |
2 | lžíce majolky |
1 | cibule |
sůl | |
pepř |
Bagetky z bramborového těsta | |
---|---|
500 g | hladké mouky |
vody (nebo mléka) | |
7 lžžic | olivového oleje |
150 g | uvařených brambor, nastrouhaných |
půl kostky droždí | |
žičky soli |
Postup
V obou případech nakrájíme všechny přísady nadrobno, přidáme majonézu, koření a zamícháme. Necháme trochu rozležet. Oba saláty podáváme vychlazené na jednom talířku a k tomu podáváme domácí bagetky z bramborového kynutého těsta, které připravíme klasickým způsobem, před pečení je potřeme osolenou vodou.