Dva saláty, bagetka

Poslední hostitelka se majonézy nebojí, má ráda všechno dvakrát, nejlépe třikrát – ať se hosté pomějí! A k tomu ještě upekla domácí bramborové bagetky.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Magdalena Polášková

Dva saláty s bagetkou
Dva saláty, bagetka

reklama

Suroviny

S krabími tyčinkami a čínským zelím
400 gkrabích tyčinek
150 gstonků z čínského zelí
2 lžícemajolky
1cibule
sůl
pepř
S kuřecím masem a jablkem
400 gvařeného kuřecího masa
150 gkyselejšího jablka
sójová omáčka
2lžíce majolky
1cibule
sůl
pepř
Bagetky z bramborového těsta
500 ghladké mouky
vody (nebo mléka)
7 lžžicolivového oleje
150 guvařených brambor, nastrouhaných
půl kostky droždí
žičky soli

Postup

V obou případech nakrájíme všechny přísady nadrobno, přidáme majonézu, koření a zamícháme. Necháme trochu rozležet. Oba saláty podáváme vychlazené na jednom talířku a k tomu podáváme domácí bagetky z bramborového kynutého těsta, které připravíme klasickým způsobem, před pečení je potřeme osolenou vodou.

reklama