Dýňová krémová polévka s kokosovým mlékem a chilli

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petra Stibor

Dýňová krémová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Dýňová krémová polévka s kokosovým mlékem a chilli

Suroviny

2střední dýně Hokkaidó
2cibule
500 mldrůbežího vývaru
3-4mrkve
máslo
kari koření
třtinový cukr
smetana ke šlehání
sůl a mletý bílý pepř na dochucení
olivový olej
malá špetka chilli na ozdobení každé porce nebo nadrobno nasekaná čerstvá chilli paprička

reklama

Postup

Obě dýně omyjeme, rozkrojíme a očistíme od zrníček. Nakrájíme na větší kousky a rozložíme na plech, pokapeme olejem a dáme péct na půl hodiny do trouby předehřáté na 180°C. V hrnci se silným dnem rozpustíme máslo a orestujeme na něm dozlatova cibulku. Následně do hrnce vložíme mrkev, dýni, poprášíme kari kořením a cukrem, osmahneme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Polévku uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne. Stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem.  Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme podle chuti a necháme krátce přejít varem. Polévku podáváme pokapanou smetanou a posypanou špetkou chilli.

reklama