Dýňová krémová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
2 | střední dýně Hokkaidó |
2 | cibule |
500 ml | drůbežího vývaru |
3-4 | mrkve |
máslo | |
kari koření | |
třtinový cukr | |
smetana ke šlehání | |
sůl a mletý bílý pepř na dochucení | |
olivový olej | |
malá špetka chilli na ozdobení každé porce nebo nadrobno nasekaná čerstvá chilli paprička |
Postup
Obě dýně omyjeme, rozkrojíme a očistíme od zrníček. Nakrájíme na větší kousky a rozložíme na plech, pokapeme olejem a dáme péct na půl hodiny do trouby předehřáté na 180°C. V hrnci se silným dnem rozpustíme máslo a orestujeme na něm dozlatova cibulku. Následně do hrnce vložíme mrkev, dýni, poprášíme kari kořením a cukrem, osmahneme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Polévku uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne. Stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme podle chuti a necháme krátce přejít varem. Polévku podáváme pokapanou smetanou a posypanou špetkou chilli.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací